NejRecept.cz Sladká jídla Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Tvarohové knedlíky s jahodami a mákem
Tvarohové knedlíky s jahodami a mákem
Recept Tvarohové knedlíky s jahodami a mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   24.5.2016

Tvarohové knedlíky s jahodami a mákem

Jsou božský. Zítra budou u nás určitě k obědu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

35 min
Čas přípravy
6 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
tučného tvarohu nejlépe farmářského
1 hrnek
(250 ml) polohrubé mouky
2 ks
žloutky
1 lžička
soli
400 g
zralých pevných jahod
70 g
másla
moučkový cukr dle chuti
libovolný posyp (mletý mák, osmažená strouhanka, strouhaný perník...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, sůl a prosátou mouku. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto. Je-li třeba, přidáme o trochu více mouky (záleží na kvalitě tvarohu).
  2. Z těsta utvoříme kouli a necháme ji v mikrotenovém sáčku hodinu v lednici. Poté si těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme hada. Odkrajujeme kolečka, která zplacatíme dlaní. Do středu každého kolečka klademe omytou, řádně osušenou a stopek zbavenou jahodu.
  3. Okraje stiskneme k sobě a v dlaních vytvarujeme koule. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 6 minut podle velikosti knedlíků.
  4. Knedlíky posypeme moučkovým cukrem, mákem nebo jiným posypem a přelijeme přepuštěným máslem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář