Tvarohové lokše plněné kysaným zelím

Trochu netradiční, ale velmi chutné. Lokše zvykneme připravovat pouze bramborové, ale nedávno mě naučila moje kamarádka i tento recept. Myslela jsem, že si ze mě střílí, když dává do těsta na lokše tvaroh a acidofilní mléko, ale po ochutnání jedné lokše jsem si hned ptala recept. Plnila jsem je kysaným zelím, smaží se sice v oleji, ale jednou za čas si můžeme dopřát. Doporučuji, jsou fantastické. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 9.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Tvarohové lokše plněné kysaným zelím

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
15 gsoda bikarbona
150 gtvaroh
450 mlacidofilní mléko
1 ksvětší cibule
asi 500 gkysané zelí
olej a sůl

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme sůl, jedlou sodu, tvaroh, acidofilní mléko a vypracujeme řídké těsto.
  2. Na sádle zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme (já dala i kr. cukr) a necháme vychladnout.
  3. Připravené těsto rozdělím na 20 dílů, ze kterých vyválíme kulaté lokše.
  4. Na jednu lokši rozložíme zelí, druhou lokši přikryjeme a okraje těsta přitlačíme, aby se spojily.
  5. Naplněné lokše smažíme v rozpáleném oleji při mírné teplotě z obou stran dozlatova.