NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šneci z kynutého těsta
Šneci z kynutého těsta
Recept Šneci z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.5.2015

Šneci z kynutého těsta

Kynuté těsto, tvarohová nádivka = pečivo k snídani, na svačinu nebo na večeři. Dobrou chuť!

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Těsto:

350 g
polohrubá mouka
3 g
sušené droždí
100 ml
mléko
50 g
kr. cukr
50 g
máslo
70 g
zakysaná smetana
špetka
sůl

Nádivka:

500 g
tvrdý tvaroh
1 ks
vejce
100 g
moučkový cukr
200 g
zakysaná smetana
1 lžíce
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Do teplého mléka přidáme droždí, 1/2 lžičky kr. cukru a 3 lžíce mouky. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny a nakonec přidáme kvásek - zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Vykynuté těsto na pracování desce rozválíme na tenký plát, který potřeme nádivku.
  3. Nádivka:
    Tvaroh utřeme s vajíčkem a moučkovým cukrem.
  4. Když jsme na těsto navrstvily tvarohovou náplň, srolujeme ho. Následně nakrájíme na plátky, které ukládáme na plech vyložený papírem. Přikryjeme je utěrkou a necháme 40 minut kynout.
  5. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 190 stupňů do zlata.
  6. Upečené potřeme rozšlehanou zakysanou smetanou s cukrem, zakryjeme na pár minut alobalem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů