Šneci z kynutého těsta

Kynuté těsto, tvarohová nádivka = pečivo k snídani, na svačinu nebo na večeři. Dobrou chuť!

Přidal:, 11.5.2015
Kategorie: Moučníky
Recept Šneci z kynutého těsta

Suroviny

Těsto:
350 gpolohrubá mouka
3 gsušené droždí
100 mlmléko
50 gkr. cukr
50 gmáslo
70 gzakysaná smetana
špetkasůl
Nádivka:
500 gtvrdý tvaroh
1 ksvejce
100 gmoučkový cukr
200 gzakysaná smetana
1 lžícekr. cukr

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Do teplého mléka přidáme droždí, 1/2 lžičky kr. cukru a 3 lžíce mouky. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny a nakonec přidáme kvásek - zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vykynuté těsto na pracování desce rozválíme na tenký plát, který potřeme nádivku.
  3. Nádivka:
    Tvaroh utřeme s vajíčkem a moučkovým cukrem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Když jsme na těsto navrstvily tvarohovou náplň, srolujeme ho. Následně nakrájíme na plátky, které ukládáme na plech vyložený papírem. Přikryjeme je utěrkou a necháme 40 minut kynout.
  5. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 190 stupňů do zlata.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Upečené potřeme rozšlehanou zakysanou smetanou s cukrem, zakryjeme na pár minut alobalem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk