Těsto: Do teplého mléka přidáme droždí, 1/2 lžičky kr. cukru a 3 lžíce mouky. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny a nakonec přidáme kvásek - zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto na pracování desce rozválíme na tenký plát, který potřeme nádivku.
Nádivka: Tvaroh utřeme s vajíčkem a moučkovým cukrem.
Když jsme na těsto navrstvily tvarohovou náplň, srolujeme ho. Následně nakrájíme na plátky, které ukládáme na plech vyložený papírem. Přikryjeme je utěrkou a necháme 40 minut kynout.
Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 190 stupňů do zlata.
Upečené potřeme rozšlehanou zakysanou smetanou s cukrem, zakryjeme na pár minut alobalem a podáváme. Dobrou chuť!