Šneci z kynutého těsta
Kynuté těsto, tvarohová nádivka = pečivo k snídani, na svačinu nebo na večeři. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
350 gpolohrubá mouka
3 gsušené droždí
100 mlmléko
50 gkr. cukr
50 gmáslo
70 gzakysaná smetana
špetkasůl
Nádivka:
500 gtvrdý tvaroh
1 ksvejce
100 gmoučkový cukr
200 gzakysaná smetana
1 lžícekr. cukr
- Těsto:
Do teplého mléka přidáme droždí, 1/2 lžičky kr. cukru a 3 lžíce mouky. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny a nakonec přidáme kvásek - zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. - Nádivka:
Tvaroh utřeme s vajíčkem a moučkovým cukrem.
Zdroj: Vk
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slimáky z kysnutého cesta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ślimaki z ciasta drożdżowego.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hefeteig-Schnecken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós csiga.
KOMENTÁŘE K RECEPTU