NejRecept.cz Dezerty Moučníky Tvarohový moučník s kávovou vůní
Tvarohový moučník s kávovou vůní
Recept Tvarohový moučník s kávovou vůní
NejLucka NejLucka    ·   22.6.2015

Tvarohový moučník s kávovou vůní

Tvarohový moučník s kávovou vůní. Autor receptu: Naďa

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto (1 hrnek = 250 ml):

2 hrnky
hladké mouky
1 hrnek
krupicového cukru
1 hrnek
vlažného mléka
1/2 hrnku
oleje
2 ks
vejce
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
kakaa
1 lžíce
rozpustné kávy (v sypkém stavu)

Na krém:

500 ml
mléka
2 bal.
vanilkové pudikové prášky
4 lžíce
krupicového cukru (nebo víc či míň podle chuti)
500 g
tučného tvarohu
125 g
másla
4 lžíce
rumu (nemusí být)

Na polevu:

2 kelímky
zakysané smetany
150 g
hořké čokolády
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny kromě kakaa a kávy promícháme v kompaktní hmotu. Pekáček (25 x 35 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta nalejeme dopekáčku. Do zbývající poloviny přidáme kakao a kávu a promícháme. Pokud bude těsto příliš tuhé, šoupneme tam panáku rumu :-))). Pak tmavým těstem přelijeme to světlé a obráceným koncem vařečky zlehka promícháme, abychom získlali hezké mramorování. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 st. asi 15 až 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychládnout.
  2. Pudink uvaříme dle zvyklostí nebo návodu na obalu. Přidáme cukr a do horkého pudinku dáme máslo. Stáhneme z plamene a mícháme, dokud se nám máslo zcela nerozpustí. Přidáme tvaroh, rum a vyšleháme do hladkého krému. Krém přidáme na chladný korpus a stěrkou nebo cukrářskou kartou hezky uhladíme.
  3. Čokošku nalámeme do misky a necháme rozpustit v mikrovlné troubě. Ihned přidáme zakysanky a důkladně promícháme. Pracujeme rychle, páč to velice rychle tuhne. Polevu navrstvíme na krém a vše dáme vychladit a zatuhnout do lednice.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
janka.879    ·   27.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Výborný

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář