Tvarůžková pomazánka

Tak jednoduchá pomazánka, kterou si umíte připravit i týden dopředu. Vydrží v lednici dlouho a čím déle sýry zrají, tím jsou přece lepší, takže i pomazánka bude mnohem chutnější. Jsou lidé, který olomoucké tvarůžky velmi nemají v oblibě, ale musí jejich vůni strpět pro dobro v rodině, protože ostatní členové rodiny je mají rádi :) tvarůžky strouháme na hrubším struhadle, abychom docílili výraznější chuť. Autor: Naďa I. (rebeka)

Přidal:rebeka, 6.3.2017
Kategorie: Pomazánky
Tvarůžková pomazánka

Suroviny

100 gramůolomouckých tvarůžků
skleničkasvětlého piva
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžícemásla (pomazánkové)
2 ksmenší cibule
1 stroužekdrceného česneku
chilli, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

  1. Jemně nasekanou cibuli smícháme s řádně odleželými tvarůžky, které jsme si nastrouhali.
  2. Přidáme ostatní ingredience, dochutíme solí, kmínem a chilli, zalijeme pivem a promícháme.
  3. Dáme do lednice odpočinout na dva dny.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem.

Můj blog: Vaření s Tomem