Tyrolské brambory

Přidal: Romča Važa, 8.6.2020
Kategorie: Zapečené brambory, Brambory, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Včera něco rychlého k obědu, protože počasí přálo a tak jsem se motala v zahradě a poupratovala vše co se dalo. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 8.6.2020
Kategorie: Zapečené brambory, Brambory, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgbrambory
200 ganglická slanina
2 ksvelké cibule
svazekjarní cibulka
podle chutičesnek
dle chutisůl, pepř
1 lžícemletá paprika
dle potřebyolej
dle chutipažitka
4 ksvejce
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme brambory, osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, mletou papriku a prolisovaný česnek.
- Na druhé pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené cibule a restujeme, hotové vmícháme do brambor, promícháme a ještě společně chvilku opékáme.
- Na talíři posypeme nasekanou pažitkou a přidáme volské oko s tekutým žloutkem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU