NejRecept.cz Přílohy Brambory Zapečené brambory Tyrolské brambory
Tyrolské brambory
Recept Tyrolské brambory
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   8.6.2020

Tyrolské brambory

Včera něco rychlého k obědu, protože počasí přálo a tak jsem se motala v zahradě a poupratovala vše co se dalo. Autor: Romča

15 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
brambory
200 g
anglická slanina
2 ks
velké cibule
svazek
jarní cibulka
podle chuti
česnek
dle chuti
sůl, pepř
1 lžíce
mletá paprika
dle potřeby
olej
dle chuti
pažitka
4 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme brambory, osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, mletou papriku a prolisovaný česnek.
  3. Na druhé pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené cibule a restujeme, hotové vmícháme do brambor, promícháme a ještě společně chvilku opékáme.
  4. Na talíři posypeme nasekanou pažitkou a přidáme volské oko s tekutým žloutkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář