Valašské kousky s těstovinou

Přidal: NejLucka, 28.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Výborné, na přípravu nenáročné hlavní jídlo, které připravíte za pár minut. Jako přílohu můžete zvolit těstovinu nebo rýži.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 28.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kelímekzakysané smetany
400 gmasa (může být vepřové nebo kuřecí, já použila vepřové palce)
sůl
pepř
cibule
kousek sádla
kousek másla
5 - 6 ksžampionů
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícehladké mouky
půlhrnku mléka
- Maso můžeme použít jakékoliv.
- Nakrájíme ho na větší nudličky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony na plátky.
- Na sádle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso, orestujeme a směs osolíme a opepříme.
- Maso necháme zatáhnout. Směs podlijeme horkou vodou a necháme dusit.
- Zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali hladkou mouku a zakysanou smetanu. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nasekaný kopr. Příloha: těstovina nebo rýže.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU