NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Vánoční jemné oválky slepované marmeládou
Vánoční jemné oválky slepované marmeládou
Recept Vánoční jemné oválky slepované marmeládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   25.11.2020

Vánoční jemné oválky slepované marmeládou

Toto vánoční cukroví je mnohem jemnější než klasické linecké. Do mouky se přidává i kukuřičný škrob, který dodá těstu dokonalou jemnost a zároveň se přidává i pudinkový prášek, který také zjemňuje těsto. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
6 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
kukuřičný škrob
1 bal.
vanilkový pudink
200 g
hladká mouka
200 g
Hera
150 g
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
žloutek
3 lžíce
zakysaná smetana
1 ks
citron
na lepení
marmeláda
na ozdobu
mleté ​​vlašské ořechy
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme kuličku těsta (z citrónu použijeme pouze trochu kůry), kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na 1 den.
  2. Potom těsto rozválíme a vykrojíme oválky, které ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Trvá to asi 6 minut - sledujeme. Nepečte příliš dlouho, abyste oválky velmi nevysušily.
  3. Slepujeme je marmeládou a ozdobíme čokoládou a oříšky.
  4. Oříšky na povrch nalepíme tak, že povrch potřeme marmeládou nebo šťávou z kompotu a obalíme ořechy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář