Vánoční jemné oválky slepované marmeládou

Recept Vánoční jemné oválky slepované marmeládou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Toto vánoční cukroví je mnohem jemnější než klasické linecké. Do mouky se přidává i kukuřičný škrob, který dodá těstu dokonalou jemnost a zároveň se přidává i pudinkový prášek, který také zjemňuje těsto. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

200 gkukuřičný škrob
1 bal.vanilkový pudink
200 ghladká mouka
200 gHera
150 gmoučkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
1 ksžloutek
3 lžícezakysaná smetana
1 kscitron
na lepenímarmeláda
na ozdobumleté ​​vlašské ořechy
na ozdobučokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme kuličku těsta (z citrónu použijeme pouze trochu kůry), kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na 1 den.
  2. Potom těsto rozválíme a vykrojíme oválky, které ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Trvá to asi 6 minut - sledujeme. Nepečte příliš dlouho, abyste oválky velmi nevysušily.
  3. Slepujeme je marmeládou a ozdobíme čokoládou a oříšky.
  4. Oříšky na povrch nalepíme tak, že povrch potřeme marmeládou nebo šťávou z kompotu a obalíme ořechy.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit