Vánoční karamelový likér se skořicí

Recept Vánoční karamelový likér se skořicí
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ta chuť a vůně, něco neskutečné. Nebíčko v tlamičce. Ano, řeknu Vám pravdu, že jsem neodolala a hned jsem musela ochutnat. I když se říká, že nejlepší je, když alespoň týden postojí v chladničce. Autor: Petra H.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 plechovkakaramelového salka
250 mlsmetana ke šlehání
250 mlrum
1 lžičkaskořice
2 ksbadyán
8-10 kshřebíček

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smetanu dáme do hrnce, přidáme hřebíček, badyán a mletou skořici. Přivedeme k varu a necháme vařit asi 5 minut. Za občasného míchání necháme mírně vychladnout.
  2. Do misky dáme karamelové salko, přidáme přes sítko přecezenou, mírně teplou smetanu a začneme na malých otáčkách šlehat. Postupně přiléváme tenkým proudem rum a máme hotovo.
  3. Přelijeme do láhve. Skladujeme v chladničke.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit