Vánoční rohlíčky z dýňových semínek

Pokud máte doma hokaido dýně a máte rádi polévky, určitě semínka z této dýně nevyhazujte. Zamrazte si je nebo vysušte a odložte si je na vánoční pečení. Voňavé polomáčené vánoční rohlíčky, které si zamilujete. Na pomletí jsem použila elektrický mlýnek na kávu. Zajímavé je to, že čím déle jsem mlela, tím jsem získávala intenzivnější barvu. Dlouho vydrží, jen je třeba je skladovat v uzavíratelné dóze na chladném místě. Autor: Adkas

Recept Vánoční rohlíčky z dýňových semínek

Suroviny

300 ghladká mouka
200 gmáslo
100 gmoučkový cukr
200 gdýňová semínka
2 ksžloutky
špetkasůl
1 kscitron - kůra
1 bal.vanilkový cukr
80 gčokolády na namáčení

Postup přípravy

  1. Dýňová semínka jemně opražíme na suché pánvi. Necháme je vychladnout a umeleme na jemno. Nejlepší na elektrickém mlýnku na kávu. Všechny ostatní suroviny přidáme k mletým semínkům a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice nejlépe na hodinu a déle.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Následně z těsta odebíráme menší kousky, které zpracujeme do válečku a nakrájíme na kousky, které přes fólii vtlačíme do formičky a přendáme na papírem vyložený plech. Formičku vyjmeme a postup opakujeme se zbylým těstem.
  3. Pečeme ve předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova, cca 12 minut. Rohlíčky mají zůstat světlé.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Konce máčíme v čokoládě nebo je můžeme ještě teplé obalit v moučkovém cukru.

Můj blog: Adkas tastyfood