Těsto: Mouku prosejeme, přidáme vejce, máslo, sůl, cukr, vykynuté droždí ve 100 ml vlažného mléka. Vypracujte se zbylým vlažným mlékem na vláčné těsto, pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě asi 1 hodinu.
Potom ho rozdělíme na 5 dílů. Každý díl postupně vyválíme na tenký plát. Menší plech / 32x40cm / vymažeme a položíme první plát těsta.
Natřeme ořechovou nádivkou, kterou si připravíme smícháním surovin, které povaříme 2 minuty a necháme vychladnout. Přikryjeme dalším plátem těsta, potřeme makovou náplní, kterou si připravíme jako ořechovou. Přikryjeme dalším plátem těsta a potřeme ho povidlové nádivkou, kde stačí všechny suroviny pouze smíchat.
Přikryjeme další plát a potřeme tvarohovou náplní, kterou si připravíme smícháním všech surovin. Povrch přikryjeme posledním plátem těsta a potřeme mlékem.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud se nám těsto neodtáhne od okrajů plechu. Po upečení posypeme povrch koláče práškovým cukrem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská