Vánoční štěstí - citrónové čtyřlístky s krémem

Recept Vánoční štěstí - citrónové čtyřlístky s krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste již začali péct vánoční cukroví, určitě nepřehlédněte ani tento recept. Krásný název a samozřejmě vynikající chuť. Přitom i bezlepkové. Pokud nemůžete lepek, tak si určitě pochutnáte. Poleva z bílku a cukru a trochu citronové šťávy a krém z másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Autor: Sladkosti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

150 gbezlepkové směsi Jizerka
špetkasoli
75 gmoučkového cukru
75 gmásla
2 ksžloutky

Krém:

75 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
4 lžíceSalka
podle chutirum

Poleva:

bílek
moučkový cukr
trocha citrónové šťávy

Ostatní:

mouka na vál
papír na pečení
kandovaná pomerančová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme jednotnou hmotu, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Potom těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme čtyřlístky.
  2. Ukládáme na pečící papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 170 stupňů asi 7 minut.
  3. Máslo vyšleháme s lžící cukru a přidáme salko. Přidáme i rum podle chuti a šleháme dohladka.
  4. Upečené kousky slepíme krémem a vrch namočíme do citrónové polevy - bílek vyšleháme s cukrem a pár kapkami citronové šťávy dohladka.
  5. Ozdobíme podle vlastní fantazie a odložíme do uzavíratelné nádoby.

Můj blog: Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit