Vegetariánské čočkové karbanátky

Přestože smažené, ale velmi chutné. Se strouhaným sýrem nebo kyselým mlékem to je opravdu pochoutka. Vhodné pro vegetariány.

Přidal:, 20.11.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Luštěniny, Čočka
Recept Vegetariánské čočkové karbanátky

Suroviny

Budeme potřebovat:
100-150 gzelí
1 ksmrkev
1 sklenicečočka
1 lžičkakoriandr
polohrubá mouka
sůl
pepř
rostlinný tuk

Postup přípravy

  1. Čočku si umejeme a na noc namočíme.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. V mixéru si rozmixujeme mrkev, zelí a přidáváme namočenou čočku. Důkladně rozmixujeme na kaši.
  3. Přidáme pepř, sůl a koriandr podle chuti a začneme pomalu přisypat mouku. Mouku přidáváme, dokud nedostaneme těsto podobné na bramborové placky.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Pokud z těsta nebudete dělat hned placky, tak budete potřebovat více mouky, protože zelí Vám pustí šťávu.
  5. Čočková karbanátky smažíme v rostlinném oleji a podáváme s různou přílohou (podle chuti - zelenina, strouhaný sýr nebo kyselé mléko). Dobrou chuť!Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem