NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Velikonoční beránek/jehně
Velikonoční beránek/jehně
Recept Velikonoční beránek/jehně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   20.3.2015

Velikonoční beránek/jehně

Zvyknete na Velikonoce péct beránka/jehně? Klasika je klasika, proto vyzkoušejte tento tradiční velikonoční recept. Ještě minulého roku jsem si koupila formu na velikonočního beránka a musela jsem hned vyzkoušet nějaký recept. Vyzkoušela jsem jeden a nezdařil se, tak jsem hledala nový a tento je fantastický. Beránka jsem pekla asi 5 krát a ani jednou se nestalo, že by nevypadl z formy celý nebo aby po upečení spadl. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

150 g
máslo
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
citron - kůra
1 lžíce
rum
špetka
sůl
1 ks
vejce
100 g
hladká mouka
100 g
polohrubá mouka
1 lžička
jedlá soda

Dále budeme potřebovat:

3 lžíce
mléko
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo utřeme se špetkou soli, s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vajíčko a šleháme, dokud nedostaneme krémovou hmotu, do které následně přidáme oba druhy mouky spolu s jedlou sodou, rum a kůru z citrona.
  2. Vajíčko utřeme s mlékem a vanilkovým cukrem - přidáme do připravené hmoty. Důkladně spojíme a připravené těsto nalijeme do připravené formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou. Pečeme v dolní třetině trouby při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  3. Upečeného beránka/jehně necháme vychladnout a následně ho posypame moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář