NejRecept.cz Dezerty Koláče Velikonoční čokoládové trojúhelníčky
Velikonoční čokoládové trojúhelníčky
Recept Velikonoční čokoládové trojúhelníčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Akeber

Lahodný zákusek, rozplývajíci se na jazyku. Pro milovníky čokolády. Já se také radím mezi milovníky čokolády, proto jsem pekla :) Nevím pochopit ty lidi, kteří čokoládu nemají vůbec rádi, vždyť je to úplná závislost :) Na posezení bych snědla i dvě celé balíčky. Tentokrát jsem 2 tabulky čokolády dala do tohoto dezertu, byl opravdu vynikající, sice na malý plech, ale tak o to raději toto pečení zopakuji. Autor: Akeber

Akeber    ·   4.4.2017

Velikonoční čokoládové trojúhelníčky

Lahodný zákusek, rozplývajíci se na jazyku. Pro milovníky čokolády. Já se také radím mezi milovníky čokolády, proto jsem pekla :) Nevím pochopit ty lidi, kteří čokoládu nemají vůbec rádi, vždyť je to úplná závislost :) Na posezení bych snědla i dvě celé balíčky. Tentokrát jsem 2 tabulky čokolády dala do tohoto dezertu, byl opravdu vynikající, sice na malý plech, ale tak o to raději toto pečení zopakuji. Autor: Akeber

Suroviny

Těsto:

6 ks
vajíčka
6 PL
cukr krystalový
6 PL
mouka hladká
6 PL
voda teplá
4 PL
kakao
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
0,5 dl
olej
2 - 3 dl
rum

Náplň:

4 ks
vejce
200 g
cukr krystalový
1 bal.
cukr vanilkový
4 PL
kakao
250 g
máslo
200 g
čokoláda
100 g
ztužený tuk
3 PL
olej
1 PL
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky oddělíme od žloutek a vyšleháme do tuha. Žloutky vyšleháme s cukrem. Postupně přidáme vodu, olej.
  2. Přidáme kakao a mouku smíchanou s práškem na pečení. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků.
  3. Vylijeme na plech a pečeme na 180 stupňů asi tak 20 min. Plech jsem použila 39x26 cm (menší).
  4. Krém: Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Dáme nad páru a šľaháme. Šleháme, pokud se nám nádivka nelepí na boky misky a přejetím po dně misky vařečkou nám musí zůstat cestička ..... která se pomalu uzavírá. Tehdy je dobře vyšlehaný krém. Krém odstavíme a necháme vychladnout. Máslo (250 g, 82% tuku) si vyšleháme a po lžících přidáváme krém. Nakonec vmícháme kakao.
  5. Korpus si polijeme rumem a rovnoměrně naneseme nádivku. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. V ledničce necháme ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář