Velikonoční mazanec

Přidal: NejLucka, 30.3.2018
Kategorie: Mazanec, Velikonoce, Sváteční pečení, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Stejný recept jako na jidáše jsem použila na mazanec. Je to můj oblíbený recept, tak proč ne. Když jsou jidáše nejlepší, tak proč by nemohl být výborný i mazanec. Určitě zkuste s mandličkami navrchu. Nebíčko v tlamičce. Doslova jsem se musela ovládat, abych celý nesnědla ještě teplý, jen jsem ochutnala. Dnes peču druhý, protože po prvním nezůstal ani drobek.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 30.3.2018
Kategorie: Mazanec, Velikonoce, Sváteční pečení, Pečivo
SUROVINY
500 ghladké mouky
60 gkrupicového cukru
300 mlsmetany na vaření (použít lze i smetanu ke šlehání nebo mléko)
kostkadroždí
3 ksžloutky
150 gmásla
nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
asi 2 lžičky citronové šťávy
vanilkový cukru
špetka soli
- Klasicky vypracujeme těsto jako na jidáše - recept ZDE.
- Pouze s tím rozdílem, že z těsta neděláte malé bochánky nebo šneky, ani pletýnky, ale klasicky vypracujeme bochník, který na papíře na pečení potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 - 180 stupňů dozlatova. Sledujeme, každá trouba peče jinak, proto se řiďte tou svou.
- Necháme vychladnout na mřížce a můžeme papat.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Veľkonočný mazanec.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Osterbrot an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti kalács.
KOMENTÁŘE K RECEPTU