NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Velikonoční tvarohový beránek
Velikonoční tvarohový beránek
Recept Velikonoční tvarohový beránek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: diduška

Tradiční velikonoční beránek. Těsto připravené z tvarohu s chutí citronové kůry. Autor: diduška

diduška diduška    ·   10.6.2015

Velikonoční tvarohový beránek

Tradiční velikonoční beránek. Těsto připravené z tvarohu s chutí citronové kůry. Autor: diduška

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
hera
3 ks
vejce
250 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
citronová kůra
250 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
250 g
tvaroh měkký
čokoláda na oči
tuk na vymazání
mouku na vysypání
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Změklou Heru utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Přidejte žloutky a znovu vymíchejte. Z bílků připravte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové hmoty.
  2. Vmíchejte polovinu mouky s práškem do pečiva, pak přidejte tvaroh a zbytek mouky. Formu vymažeme tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. Mám takovou menší formu, takže by vyšly i 2 ks.
  3. Beránka pečte asi 50 min. při teplotě 160 ° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu udělejte oči a posypte ho moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář