Velikonoční tvarohový beránek

Přidal: diduška, 10.6.2015
Kategorie: Beránek, Velikonoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční velikonoční beránek. Těsto připravené z tvarohu s chutí citronové kůry. Autor: diduška
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: diduška, 10.6.2015
Kategorie: Beránek, Velikonoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty
SUROVINY
250 ghera
3 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová kůra
250 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
250 gtvaroh měkký
čokoláda na oči
tuk na vymazání
mouku na vysypání
moučkový cukr na posypání
- Změklou Heru utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Přidejte žloutky a znovu vymíchejte. Z bílků připravte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové hmoty.
- Vmíchejte polovinu mouky s práškem do pečiva, pak přidejte tvaroh a zbytek mouky. Formu vymažeme tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. Mám takovou menší formu, takže by vyšly i 2 ks.
- Beránka pečte asi 50 min. při teplotě 160 ° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu udělejte oči a posypte ho moučkovým cukrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Veľkonočný tvarohový baránok.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Osterlamm an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Húsvéti túrós bárány.
KOMENTÁŘE K RECEPTU