Velikonoční tvarohový beránek

Recept Velikonoční tvarohový beránek

Přidal: , 10.6.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Moučníky, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční velikonoční beránek. Těsto připravené z tvarohu s chutí citronové kůry. Autor: diduška

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 10.6.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Moučníky, Velikonoce

SUROVINY

250 ghera
3 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová kůra
250 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
250 gtvaroh měkký
čokoláda na oči
tuk na vymazání
mouku na vysypání
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Změklou Heru utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Přidejte žloutky a znovu vymíchejte. Z bílků připravte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové hmoty.
  2. Vmíchejte polovinu mouky s práškem do pečiva, pak přidejte tvaroh a zbytek mouky. Formu vymažeme tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. Mám takovou menší formu, takže by vyšly i 2 ks.
  3. Beránka pečte asi 50 min. při teplotě 160 ° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu udělejte oči a posypte ho moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit