NejRecept.cz Dezerty Moučníky Věnečky s lehkým máslovým krémem
Věnečky s lehkým máslovým krémem
Recept Věnečky s lehkým máslovým krémem
Ivetussinka    ·   12.5.2015

Věnečky s lehkým máslovým krémem

Venečky s lehkým máslovým krémem. Autor: Ivetussinka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Pálená hmota:

115 g
mouka hladká
50 g
olej
150 g
voda
2 g
sůl
3 ks
vejce

Lehký máslový krém:

440 g
mléko
40 g
pudink
130 g
cukr krupice
30 g
žloutky
115 g
máslo
15 g
rum nebo aroma
10 g
cukr vanilkový
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pálená hmota: Vodu, olej a sůl přivedeme k varu. Přisypeme hladkou mouku a restujeme než se nám vytvoří koule, která se nebude lepit na strany. Dáme na tácek a necháme vychladit. Po vychladnutí vymícháme s vejci a stříkáme sáčkem s řezanou trubičkou do tvaru věnečků na plech, který pak pokropíme vodou. Pečeme v troubě při 240 st. C - pec se nesmí otevřít prvních 10 minut jinak venečky nemají svůj tvar - nenaskočí. Po upečení rozkrojíme na půlku, dáme krém, přiložíme druhou polovinu, kterou jsme potáhli ve fondánové polevě.
  2. Lehký máslový krém: Mléko (340 ml), cukr dáme do kastrůlku a necháme vařit. Zbylé mléko vymícháme s pudinkem a žloutky. Pak nalijeme do horkého mléka a provaříme min. 5 minut. Pak vylijeme na plech, posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí zašleháme máslo a přidáme rum (aroma).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář