Věnečky s pudinkovým krémem

Náš tatínek má zítra svátek a já naprosto přesně vím, čím ho dozajista potěším. Věnečky jsou oblíbeným zákuskem celé naší rodiny a dneska jsem je ještě "vytunila" trochou šlehačky. A můžu se klidně vsadit o co chcete, že nezbyde ani jeden. Autor: Danula

Přidal:, 8.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Narozeniny, Těsta, Zákusky, Odpalované, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Věnečky s pudinkovým krémem

Suroviny

Těsto:
250 mlvody
90 gstoprocentního tuku (dala jsem Omegu)
špetkasoli
140 ghladké mouky
4 ksvejce
Krém:
600 mlmléka
2 bal.vanilkové pudinkové prášky
6 lžickrystalu
2 bal.vanilkové cukry
250 gmásla
Poleva:
200 gprosátého moučkového cukru
3 lžícehorké vody
1 lžícerumu
1 lžícecitronové šťávy

Postup přípravy

  1. V kastrolu svaříme vodu s tukem a se solí, do vroucí směsi vsypeme naráz všechnu mouku, plotnu ztlumíme a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec a na stěnách se netvoří jen zcela nepatrný bílý povlak (trvá to asi 5 minut). Odstavíme z plotny a za občasného promíchání necháme zchladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Poté vařečkou po jednom zašleháme vejce, vždy důkladně dohladka vymícháme. Hotové těsto naplníme do zdobícího cukrářského sáčku s řezanou špičkou a tlačíme na máslem vymazaný plech věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut na 200 stupňů, poté ztlumíme na 170 a pečeme ještě dalších 10 minut. Troubu předčasně neotvíráme!!! Ještě horké prokrojíme a po vychladnutí plníme krémem a potíráme polevou.
  3. Krém: Takto připravený krém je sice méně nadýchaný než ten klasický máslový, ale má jednu obrovskou výhodu... nesráží se ani nedělá pucíky. Připravuji ho den předem, aby se dobře vychladil.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Z mléka, cukrů a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a do ještě horkého zašleháme vařečkou po částech máslo. Částečně zchladlé přendáme do mísy, zakryjeme neprodyšně mikrotenem a když vše vychladne, strčíme do lednice. Druhý den vyndáme z lednice, důkladně našleháme ručním elektrickým šlehačem a můžeme použít.
  5. Já jsem dneska přidala na vrstvu krému ještě šlehačku. Používám instantní (na 200ml velmi vychlazeného mléka dávám 2 sáčky prášku), nepadá a krásně drží tvar i druhý den. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Poleva:
    Vše promícháme dohladka metličkou a připravenou polevou věnečky hned poléváme.
    Hotové věnečky uložíme do chladu alespoň na chvilku uležet.