NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Věnečky z odpalovaného těsta plněné žloutkovým krémem a karamelovou šlehačkou
Věnečky z odpalovaného těsta plněné žloutkovým krémem a karamelovou šlehačkou
Recept Věnečky z odpalovaného těsta plněné žloutkovým krémem a karamelovou šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Jeden z oblíbených dezertů. Tento koláček buď milujete nebo ho nesnášíte. Ten, kdo nemá rád krémové zákusky, ať tento recept prohlédne a ten, kdo tyto krémové koláčky miluje, tak určitě nepřehlédněte. Mnoho lidí odrazuje právě odpalované těsto, ale věřte mi, je to úplně jednoduché. Pokud nechcete strávit v kuchyni celý den, tak si dávku upravte na polovinu. Z této dávky vám vyjdou cca 4 velké plechy větrníků. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   16.5.2018

Věnečky z odpalovaného těsta plněné žloutkovým krémem a karamelovou šlehačkou

Jeden z oblíbených dezertů. Tento koláček buď milujete nebo ho nesnášíte. Ten, kdo nemá rád krémové zákusky, ať tento recept prohlédne a ten, kdo tyto krémové koláčky miluje, tak určitě nepřehlédněte. Mnoho lidí odrazuje právě odpalované těsto, ale věřte mi, je to úplně jednoduché. Pokud nechcete strávit v kuchyni celý den, tak si dávku upravte na polovinu. Z této dávky vám vyjdou cca 4 velké plechy větrníků. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

0,5 litru
vody
250 g
ztužený tuk
300 g
polohrubá mouka
špetka
soli
8 ks
vajíčka

Náplň:

360 g
kr. cukr
1 l
mléka
4 ks
zlatý klas
8 ks
žloutků
2 ks
vanilkový cukr
150 g
másla

Karamelová šlehačka:

200 g
kr. cukr
1 l
smetana ke šlehání
4 bal.
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vody dám tuk, když začne vřít na mírném ohni přidám mouku, když zhoustne na kaši, tak odstavím.
  2. Nechám vychladnout a po jednom vajíčku přidávám a vymícháme na jemnou kaši.
  3. Sáčkem na ozdobu dělám věnečky. Stříkám je na papírem vyložený plech a dám péct.
  4. Věnečky peču při teplotě 220 stupňů 10 min. pak snížím teplotu na 175 st. a peču 15 min. Nakonec pootevřu troubu a dosušuji ještě 5 min. Během pečení troubu neotevírám.
  5. Krém:
    Z cukru, mléka, zlatého klasu, žloutků a vanilky uvařím pudink a ještě do horkého vmícháme sníh z bílků a máslo.
  6. Karamelová šlehačka:
    200 g krystalový cukr zkaramelizovat, přidám 1 l šlehačky a vařím, dokud se karamel rozpustí.
  7. Nechám vychladnout a dám do lednice přes noc.
  8. Pak přidám 4 ztužovače a vyšlehám. Věnečky překrojíme a naplníme krémem, potom šlehačkou a přikryjeme. Nakonec posypu moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář