NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová krkovice na houbách
Vepřová krkovice na houbách
Recept Vepřová krkovice na houbách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.7.2015

Vepřová krkovice na houbách

Skvělá volba na nedělní oběd. Podáváme s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 plátky
krkovice b.k. o výšce 1,5 cm
300 g
mražených hub
1 stroužek
česneku
1 lžička
plnotučné hořčice
1 lžička
sladké mleté papriky
1 lžička
mletého kmínu
sůl, pepř
1 lžíce
oleje
1 lžíce
sádla
2 lžíce
másla

Na zátřepku:

100 ml
vody
1 lžíce
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso neklepeme, jen nařízneme na okrajích. Pokapeme olejem, posypeme kořením a osolíme. Necháme 2 hodiny v uzavřené nádobě v lednici.
  2. Houby necháme v sítku rozmrazit. V pánvi rozpálíme sádlo a maso zprudka z obou stran restujeme celkem 10 minut.
  3. Do tlakového hrnce dáme houby, orestované maso, podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a dusíme doměkka cca 20 minut. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme hořčici, zátřepku a necháme chvilku provařit. Podle chuti event. dosolíme.
  4. Vrátíme maso a krátce prohřejeme.
  5. Podáváme s dušenou rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinou.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář