NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová kýta na paprice
Vepřová kýta na paprice
Recept Vepřová kýta na paprice
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.3.2015

Vepřová kýta na paprice

Luxusní oběd. Paprikáš je velmi oblíbený mezi chlapy. Vždyť pořádný chlap potřebuje pořádný oběd.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

1 kg
vepřová kýta
3 ks
větší cibule
1-2 lžíce
mletá červená paprika
1 bujón
Masox
250 ml
smetana ke šlehání
pepř
sůl
olej nebo sádlo
hladká mouka na zahuštění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm. V tlakovém hrnci na oleji nebo sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ho, dokud se nezatáhne.
  2. Posypeme mletou červenou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
  3. Přidáme koření, sůl, bujón - přikryjeme víkem a v tlakovém hrnci vaříme cca 20 min.
  4. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme převařit, přidáme maso promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář