Vepřová kýta na paprice

Recept Vepřová kýta na paprice

Přidal: , 11.3.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Luxusní oběd. Paprikáš je velmi oblíbený mezi chlapy. Vždyť pořádný chlap potřebuje pořádný oběd.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.3.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Potřebujeme:

1 kgvepřová kýta
3 ksvětší cibule
1-2 lžícemletá červená paprika
1 bujónMasox
250 mlsmetana ke šlehání
pepř
sůl
olej nebo sádlo
hladká mouka na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm. V tlakovém hrnci na oleji nebo sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ho, dokud se nezatáhne.
  2. Posypeme mletou červenou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
  3. Přidáme koření, sůl, bujón - přikryjeme víkem a v tlakovém hrnci vaříme cca 20 min.
  4. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme převařit, přidáme maso promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit