Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborech

Určitě i vy pokud vidíte v receptu špenát, tak máte obavu, že vaše dětičky to nebudou chtít papat. Máme to ze školních jídelen, když kuchařky vařili tu tradiční špenátovou polévku, která neměla žádnou chuť. Teď už ale víme se špenátem pracovat, umíme ho dobře vychutiť, tak se nebojte špenátových receptů.

Přidal:, 14.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborech

Suroviny

vepřová kýta
listový špenát
slanina
sůl
pepř
česnek
cibule
brambory
hořčice

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a dáme plátky slaniny.
  2. V panvičce si rozpalíme olej s kouskem másla.
  3. Přidáme cibuli na kostičky a orestujeme. Vložíme plátky česneku a špenát. Osolíme a opepříme.
  4. Vychladou směs dáme na slaninu a roládu svineme. Zavážeme nití.
  5. Připravíme si pekáček. Dáme olej a orestujeme roládu ze všech stran. Maso pak vyndáme a do stejného pekáčku dáme trošku oleje a kousek másla. 
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnejší plátky. Ochutime solí, pepěem, česnekem a hořčicí. 
  7. Brambory skladáme do pekáčku a na to položíme roládu.Vlijeme pul hrnku vody a pečeme aspoň hodinu a pul.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou