Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší

Přidal: Mineralka, 18.5.2017
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Takové tradiční hlavní jídlo, které dělávám s obměnou zeleniny. Někdy ho dělám s kukuřicí, teď jsem dělala s hráškem a ještě dělám i se zelenými fazolkami. Všechny variace nám chutnají, takže se dá říci, že jídla se dají připravit na tři různé způsoby. A samozřejmě ne vždy se podává i rovnaká příloha. Dělám i jasmínovou rýži, tu miluji. Ale nejdřív ji třeba osmažit nasucho v hrnci a až potom ji zalít vroucí vodou. Tak získáte fantastickou chuť této rýže. Zkuste. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Mineralka, 18.5.2017
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
6 plátkůvepřové karé
2 kscibule
maličkoolej
sůl, pepř, sladká červená paprika
voda
hrášek (čerstvý nebo mražený)
hladká mouka na zahuštění
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme i poprášíme sladkou červenou paprikou.
- Na oleji orestujeme cibuli a zprudka na ní opečeme připravené maso.
- Podlijeme vodou a podusíme do měkka. Přidáme hrášek a ještě povaříme.
- Do hrnce přiléváme přes sítko vodu s moukou, aby nám nevznikly bulky. Zahustíme podle potřeby.
- Jako přílohu si uvaříme výbornou bramborovou kašičku, ale můžeme podávat i s rýží. Já jsem tentokrát zvolila bramborovou kaši s máslem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Schab wieprzowy na groszku z puree ziemniaczanym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schmorbraten vom Schwein mit Erbsen und Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével.
KOMENTÁŘE K RECEPTU