Vepřové karé v mandlových lupíncích

Minulý recept jsem vám dala do pozornosti luxusní řezy Angelika, které jsem pekla jen tak, pro radost našich chuťových pohárků doma po chutném obědě a tak bych se s vámi chtěla podělit i o recept na hlavní chod, který jsme měli dnes k obědu my. Vepřové kotlety je taková rychlovka, kterou máte připravenou za pár minut stejně jako kuřecí prsa. Našla jsem ještě v mých tajných zásobách mandlové lupínky, kterým končila spotřeba, tak jsem je chtěla zužitkovat a koláček byl již napečení, tak jsem je zkombinovala s hlavním jídlem. Autor: Izabela

Přidal:, 17.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové karé v mandlových lupíncích

Suroviny

1/2 kgvepřové karé bez kosti
dle chutisůl, pepř
2 PLstrouhanka domácí
1 bal.mandlové lupínky
2 ksvejce
olej + sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Vepřové karé jsem umyla, osušila. Z obou stran jsem ho osolila, okořenila a ukládala na sebe.
  2. Smíchala jsem strouhanku s mandlovými lupínky. Vajíčka jsem vyšlehala a mírně osolila.
  3. Maso jsem namočila do vajíček a obalila v mandlových lupíncích. 
  4. Olej a vepřové sádlo jsem nechala ohřát a řízky jsem smažila na slabém plameni pod pokličkou z obou stran do křupava.
  5. Jelikož jsou svátky jara, připravila jsem bramborový salát a řízky jsem podávala se salátem s hodne zeleninou. Vyplatí se vyzkoušet, řízky jsou velmi chutné a křupavé. Přeji vám dobrou chuť.