Vepřové marengo

Musím se přiznat, není to originální recept na vepřové marengo, ale nám doma to takto chutná. Omáčka z červeného vína se dokonale hodí k vepřovému pleci. Nemusíte se bát alkoholu v omáčce, během vaření se alkohol odpaří a vznikne opravdu chutná omáčka, která nemá konkurenci. Alespoň podle mých chuťových pohárků :) nezapomeňte na houby, zda čerstvé nebo z plechovky, prostě musí být :) Autor: Adddy

Přidal:, 22.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové marengo

Suroviny

500 gvepřového plecka
dle chutisůl, pepř
1 kscibule
150 gžampionů
2 lžícerajského protlaku
2 stroužkyčesneku
1 dclčerveného vína

Postup přípravy

  1. Vepřové nakrájíme na kostky, osmažíme cibulku na sádle a přidáme maso, zprudka opečeme.
  2. Přidáme nakrájené žampiony, rajský protlak, sůl, pepř, utřený česnek, víno a dusíme do měkka.
  3. Je-li maso měkké lehce poprášíme hladkou moukou.
  4. Podáváme s bramborem, rýží, hranolkami či pečivem. Dobrou chuť!