Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným

Vynikající maso s uzeným sýrem a uzeným masem. Pokud chystáte slavnostnější oběd, tak určitě nepřehlédněte tento recept. K tomu bramborový salát nebo hranolky. Autor: Milka

Přidal:, 8.1.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným

Suroviny

Základ:
1,5 kgkaré nebo krkovičky
16 kouskůuzeného masa
16 kouskůuzený plátkový sýr
2 ksvelké cibule
Marináda:
1 kstekutá marináda na krkovičku
1/2 dlolej
1 lžičkahořčice na grilování
1 lžičkaoregána
1 lžičkatymiánu
4 stroužkyčesneku
podle chutipetrželka
1 lžičkadrceného kmínu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na řízky, ale necháme spodní stranu masa celou. Spodek musí zůstat celý, aby se  celé maso nerozpadlo.
  2. Připravíme si marinádu smícháním všech surovin, česnek protlačíme. Marinádou potřeme celé maso, vetřeme ji i mezi plátky a necháme to přes noc v chladničce.
  3. Před pečením do zářezů vložíme plátek sýra a uzeného masa. Já jsem použila krkovičku.
  4. Nyní si připravíme pekáček, podlijeme 1 dl oleje a položíve 2 nakrájené cibule na měsíčky. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou nebo vývarem, zakryjeme a pečeme při 180 ° C asi 70 minut.
  5. Potom ho odkryjeme a ještě 15 minut dopékáme, aby chytilo pěknou barvu.