Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným

Vynikající maso s uzeným sýrem a uzeným masem. Pokud chystáte slavnostnější oběd, tak určitě nepřehlédněte tento recept. K tomu bramborový salát nebo hranolky. Autor: Milka

Přidal:, 8.1.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným

Suroviny

Základ:
1,5 kgkaré nebo krkovičky
16 kouskůuzeného masa
16 kouskůuzený plátkový sýr
2 ksvelké cibule
Marináda:
1 kstekutá marináda na krkovičku
1/2 dlolej
1 lžičkahořčice na grilování
1 lžičkaoregána
1 lžičkatymiánu
4 stroužkyčesneku
podle chutipetrželka
1 lžičkadrceného kmínu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na řízky, ale necháme spodní stranu masa celou. Spodek musí zůstat celý, aby se  celé maso nerozpadlo.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si marinádu smícháním všech surovin, česnek protlačíme. Marinádou potřeme celé maso, vetřeme ji i mezi plátky a necháme to přes noc v chladničce.
  3. Před pečením do zářezů vložíme plátek sýra a uzeného masa. Já jsem použila krkovičku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Nyní si připravíme pekáček, podlijeme 1 dl oleje a položíve 2 nakrájené cibule na měsíčky. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou nebo vývarem, zakryjeme a pečeme při 180 ° C asi 70 minut.
  5. Potom ho odkryjeme a ještě 15 minut dopékáme, aby chytilo pěknou barvu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.