Vepřové plátky po znojemsku

Přidal: Danula Vašíčková, 4.4.2018
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :) Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 4.4.2018
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
800 gvepřového masa (kýta, plec nebo krkovice, na plátky)
1 ksstředně velká cibule (nadrobno)
100 guzené slaniny bez kůže (na kostičky)
cca 600 mlmasového vývaru
4 ksvětší sterilované okurky (na plátky)
sádlo, voda, hladká mouka
sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka
- Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.
- Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso.
- Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
- Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky a zahustíme záklechtkou z trochy vody a hladké mouky.
- Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčové plátky po znojemsky.
KOMENTÁŘE K RECEPTU