Vepřové plátky po znojemsku

Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :) Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 4.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové plátky po znojemsku

Suroviny

800 gvepřového masa (kýta, plec nebo krkovice, na plátky)
1 ksstředně velká cibule (nadrobno)
100 guzené slaniny bez kůže (na kostičky)
cca 600 mlmasového vývaru
4 ksvětší sterilované okurky (na plátky)
sádlo, voda, hladká mouka
sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.
  2. Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso.
  3. Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
  4. Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky a zahustíme záklechtkou z trochy vody a hladké mouky.
  5. Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.