NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší
Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší
Recept Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   3.8.2017

Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší

Starý tradiční recept na vepřové plátky v kari omáčce. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bramborovou kaši, přidala jsem o trochu více mléka než má být, tak byla trochu řidší, ale na chuti to neubralo. Mně se více k této omáčce a k masu hodí rýže, ale doma si ptali brambory, protože rýži jsme jedli celý týden, tak ať mají radost. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřová kýta
2 ks
cibule
5 lžic
rajčatová šťáva
1 lžička
kari koření
3 stroužky
česnek
1 lžička
drcený kmín
trochu
chilli paprika
trochu
pepř
trochu
sůl
trochu
hladká mouka
trochu
olej
1 kg
brambory
50 g
máslo
200 ml
horké mléko
podle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na plátky, snažíme se na co nejtenčí, abychom je nemuseli dlouho vařit. Každý plátek ještě zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Jemně poprášíme moukou a osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova z obou stran.
  3. Osmažené maso vyjmeme, ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, dáme zpět maso, přidáme kari koření, kmín, rajčatovou šťávu, česnek a celé to zalijeme vývarem nebo vodou.
  4. Vaříme doměkka.
  5. Příloha: klasická bramborová kaše nebo rýže.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář