Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší

Starý tradiční recept na vepřové plátky v kari omáčce. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bramborovou kaši, přidala jsem o trochu více mléka než má být, tak byla trochu řidší, ale na chuti to neubralo. Mně se více k této omáčce a k masu hodí rýže, ale doma si ptali brambory, protože rýži jsme jedli celý týden, tak ať mají radost. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 3.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší

Suroviny

1 kgvepřová kýta
2 kscibule
5 lžicrajčatová šťáva
1 lžičkakari koření
3 stroužkyčesnek
1 lžičkadrcený kmín
trochuchilli paprika
trochupepř
trochusůl
trochuhladká mouka
trochuolej
1 kgbrambory
50 gmáslo
200 mlhorké mléko
podle chutisůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, snažíme se na co nejtenčí, abychom je nemuseli dlouho vařit. Každý plátek ještě zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Jemně poprášíme moukou a osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova z obou stran.
  3. Osmažené maso vyjmeme, ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, dáme zpět maso, přidáme kari koření, kmín, rajčatovou šťávu, česnek a celé to zalijeme vývarem nebo vodou.
  4. Vaříme doměkka.
  5. Příloha: klasická bramborová kaše nebo rýže.