Vepřové ražniči s cuketou, slaninou a sýrem

Cuketu jsem přidala i do špízů, které jsem dělala ještě před dovolenou, no jen jsem zapoměla za tento recept i s fotkama. Pokud jěšte máte cukety, tak určitě vyzkoušejte. Cuketa je po upečení měkká, šťavnatá a chuť se docela hodí k okořenému masu se slaninou a tvrdým sýrem. Pekla jsem je na bramborách. Autor: Mineralka

Přidal:, 18.8.2017
Kategorie: Špízy, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd
Recept Vepřové ražniči s cuketou, slaninou a sýrem

Suroviny

vepřové maso
cibule
tvrdý sýr
slanina
cuketa
grilovací koření
brambory
sůl, pepř
kmín
česnek
olej

Postup přípravy

  1. Na špejli střídavě napichujeme nakrájené kousky masa, slaniny, cibule, cukety.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Hotové napíchnuté ražniči posypeme grilovacím kořením.
  3. Očištěné a nakrájené brambory dáme do vymazané zapékací misy, osolíme a posypeme celým kmínem, okořeníme pepřem, přidáme očištěné stroužky česneku a zlehka polijeme olejem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na syrové brambory poklademe ražniči a dáme spolu upéct do vyhřáté trouby překryté alobalem.
  5. Pečeme asi hodinu. Pak odekryjeme a ještě zapečeme.Tip: Jahodový džem bez chemie