Vepřové ražniči s cuketou, slaninou a sýrem

Cuketu jsem přidala i do špízů, které jsem dělala ještě před dovolenou, no jen jsem zapoměla za tento recept i s fotkama. Pokud jěšte máte cukety, tak určitě vyzkoušejte. Cuketa je po upečení měkká, šťavnatá a chuť se docela hodí k okořenému masu se slaninou a tvrdým sýrem. Pekla jsem je na bramborách. Autor: Mineralka

Přidal:, 18.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové ražniči s cuketou, slaninou a sýrem

Suroviny

vepřové maso
cibule
tvrdý sýr
slanina
cuketa
grilovací koření
brambory
sůl, pepř
kmín
česnek
olej

Postup přípravy

  1. Na špejli střídavě napichujeme nakrájené kousky masa, slaniny, cibule, cukety.
  2. Hotové napíchnuté ražniči posypeme grilovacím kořením.
  3. Očištěné a nakrájené brambory dáme do vymazané zapékací misy, osolíme a posypeme celým kmínem, okořeníme pepřem, přidáme očištěné stroužky česneku a zlehka polijeme olejem.
  4. Na syrové brambory poklademe ražniči a dáme spolu upéct do vyhřáté trouby překryté alobalem.
  5. Pečeme asi hodinu. Pak odekryjeme a ještě zapečeme.