Vepřové řízky zapékané v marinádě

Tak včerejší oběd byl tak dobrý, že jsem si recept musela přepsat i do mého sešitu, abych postupovala na podruhé přesně stejně jako teď. Nikdy jsem nemyslela, že vepřové řízky, které jsou již klasicky vysmažené zalijeme marinádou a pak ještě zapečeme v troubě. Nejdříve jsem si myslela, že to bude rozmočené a nebude to vůbec chutné a teď, když píšu tento recept, už nezůstal ani jeden kousek a mně tečou sliny :)))). Autor: Mineralka

Přidal:, 10.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové řízky zapékané v marinádě

Suroviny

Řízky:
vepřové kotlety na plátky
sůl, pepř
strouhanka
vejce
olej na usmažení
Marináda:
2 PLhořčice
1 PLkečup
3 PLolej
1 lžičkuvegeta
horká voda
máslo na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a zaklepeme strouhanku pomocí kuchařské paličky. Takové řízky obalíme ve vajíčku, které jsme trochu osolili a osmažíme na oleji v pánvi.
  2. Vypražené řízky ukládáme na hluboký plech, který jsme vymastili máslem.
  3. Připravíme si marinádu z uvedených surovin na marinádu, zředíme ji horkou vodou a zalijeme maso.
  4. Plech přikryjeme alobalem (prvních 30 min.) a později odkryjeme a necháme řízky zapéct. Pečeme na 190 stupních.
  5. Podáváme například ze bramborami.