Vepřové rolky plněné šunkou a špenátem

Dělala jsem pořádek v chladničce a konečně jsem zužitkovala vše, co bylo v chladničce pootevřené a nedojedené, například otevřená šunka, otevřený balíček se špenátem a nedokrájaná cibule se slaninou. Vzniklo takové jídlo a moji jedlíci zhodnotili, že improvizace v kuchyni mi jde. Rolky se nerozpadly, měla jsem radost. K tomu jako příloha opečené brambory s cibulkou, které nejdříve vařím v osolené vodě, tehdy získají lepší kůrku a jsou křupavější. Autor: Kvietok

Přidal:, 10.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové rolky plněné šunkou a špenátem

Suroviny

vepřové karé
šunka
špenát
sůl, pepř
červená mletá paprika
slanina
cibule
brambory
máslo

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si připravila maso. Celé karé jsem umyla, zbavila mastných částí a nakrájela jsem motýlky - nejdříve jsem udělala hrubý kousek a ten jsem uprostřed prekrojila tak, abych neprošla až na druhý konec. Rozložila jsem a vyklepala paličkou na velký tenký kousek, který jsem osolila, okořenila, posypala mletou paprikou.
  2. Na každý kousek jsem položila plátek šunky a hrst špenátu. Srolovala jsem a pokud bylo třeba, spojila jsem konec párátkem.
  3. Na oleji jsem orestované cibuli s kouskem slaniny (slaninu jsem dala vcelku, měla jsem takový menší kousek, který se mi nevyplatilo krájet).
  4. Do orestované cibulky jsem vložila rolky, které jsem zprudka opekla z každé strany a následně jsem je přeložila do pekáčku, zakryla jsem alobalem a pekla jsem v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Záleží na tloušťce masa, pokud je tlustší třeba déle péct.
  5. Asi 10 minut před koncem jsem alobal sebrala a dopekla.
  6. Jako přílohu jsem zvolila klasické brambory, které jsem nejdříve uvařila v osolené vodě a pak jsem je dala zapéct do trouby spolu s cibulkou a máslem.