Vepřové s dušenou mrkví

Zeleninka při hlavním jídle u nás doma na talíři nesmí chybět. Nejlepší je samozřejmě syrová, ale tak připravuji ji i na páře nebo dusím na pánvi. K masu a bramborám se dokonale hodí vařená mrkev, zahuštěná trochou mouky. Určitě vyzkoušejte, vždyť i o zdraví je třeba pečovat a každý den si dopřát jídlo plné vitamínů. :) Autor: Adddy

Přidal:, 27.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Vepřové s dušenou mrkví

Suroviny

Maso:
500 gvepřové kýty
dle chutisůl, pepř
dle chutigrilovací koření
1 PLhladké mouky
Mrkev:
5 ksvětších mrkví
dle chutisůl, cukr
1 PLhladké mouky

Postup přípravy

  1. Kýtu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Pečeme při 180 °C přikryté asi hodinu. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a do výpeku zamícháme hladkou mouku.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Plátky vrátíme zpět a ještě chvíli pečeme odklopené.
  3. Mrkev oškrabeme a nastrouháme na nudličky. Uvaříme ve slané vodě do měkka.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Poté ochutíme cukrem dle chuti, poprášíme 1PL hladké mouky a prohřejeme. Podáváme s bramborem.