Vepřový bůček na černém pivu

Vynikající pochoutka, která je neodolatelná nejen pro chlapy, ale i pro nás ženy. S cibulí, drceným kmínem a s velkým množství česneku. Dokonale to ochutí černé pivo, se kterým se to peče v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů. Sice se to peče 75 minut (záleží i na velikosti vepřového bůčku), ale ten čas opravdu stojí za to vyzkoušení. Nedoporučuji dávat méně česneku, ten tam opravdu dodá ten luxus a jak se říká to správně nebíčko v tlamičce. Autor: Libuše

Přidal:, 9.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřový bůček na černém pivu

Suroviny

1 kgvepřový bůček
1 lčerné pivo
4 kscibule
1 lžícemajoránka
1 špetkasůl mořská
2 lžičkykmín drcený
10 stroužkůčesneku

Postup přípravy

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Maso omyjeme pod tekoucí vodou od případných nečistot a řádně jej nasolíme ze všech stran.
  2. Vepřové maso položíme na nakrájenou cibuli, posypeme drceným kmínem a oloupeme si česnek. Když je česnek už čistý, rozdrtíme ho nožem a pokládáme po povrchu masa. Celé podlijeme půl litrem černého piva tak, abychom nespláchli koření z masa na plech. Případně můžeme přilít i trochu vody.
  3. Vepřový bůček na černém pivu pečeme v předehřáté troubě zvolna při 180° - 200 °C asi 75 minut a občas podléváme. Když je bůček hotový, vyndáme ho z trouby a posypeme jemně drcenou majoránkou. Bůček necháme ještě chvilku dojít ve vypnuté troubě.
  4. Vepřový bůček na černém pivu podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.