Větrník jako roláda - nejlepší dezert z cukrárny

Recept Větrník jako roláda - nejlepší dezert z cukrárny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Větrníky jsou velmi oblíbeným dezertem nejen u dětí, ale i u despelých. Určitě vyzkoušejte i tuto variantu klasických větrníků, která je mnohem méně náročnější co se týče času. Autor: minerálky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Krém:

2 ksvejce
100 gkrystalový cukr
400 gmléko
30 gkukuřičný škrob
1 bal.vanilkový cukr
50 gmáslo

Těsto:

80 gmáslo
150 gvoda
1 gsůl
3 gkrystalový cukr
100 ghladká mouka
3 ksvejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si uvaříme krém, který budeme potřebovat trochu vychladlý.
  2. Vajíčka utřeme s cukrem a škrobem, přidáme mléko a metličkou pořádně vymícháme, abychom neměli žádné hrudky. Takto rozmíchanou hmotu v hrnci dáme vařit na středně velký plamen. Hustý krém odstavíme, ihned vmícháme máslo a necháme mírně vychladnout.
  3. Zatímco chladně krém, připravíme těsto. Máslo, vodu, sůl a cukr dáme do hrnce a necháme rozpustit. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme mouku a mícháme, dokud se hmota nezačne odlepovat od stěn a dna hrnce. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Potom přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme.
  4. Připravené těsto naneseme na plech (30x40 cm), který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct. Pečeme při teplotě 200 stupňů 25 minut.
  5. Těsto vyjmeme a na ještě horké rozetřeme připravený krém. Srolujeme, zabalíme do papíru na pečení a necháme vychladnout.
  6. Po úplném vychladnutí krájíme ostrým nožem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit