Větrníkový dort jako z cukrárny

Recept Větrníkový dort jako z cukrárny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché, rychlé a chutné. Určitě vyzkoušejte. Pokud se bojíte, že odpalované těsto nezvládnete upéct, garantuji vám, že tenhle dort se vám na 100% podaří. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

150 ghladká mouka
100 mlvoda
100 mlmléko
80 gmáslo
4 ksvejce
1 lžičkaprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl

Krém:

500 mlmléko
150 gkrystalový cukr
100 ghladká mouka
2 ksvejce
170 gmáslo
2 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do hrnce nalijeme vodu, mléko, přidáme máslo a dáme vařit na oheň. Když se máslo roztálo a hmota začala vřít, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty (hmota se začne oddělovat od stěn a ode dna hrnce). Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Dostaneme těsto, které rozdělíme na polovinu.
  3. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta. Pěkně uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
  4. Pečeme na 200 stupňů 20 minut. Totéž zopakujeme i s druhou polovinou těsta. Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.
  5. V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka. Dáme vařit na oheň. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši.
  6. Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme. Odložíme do lednice ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit