NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Větrníkový dort jako z cukrárny
Větrníkový dort jako z cukrárny
Recept Větrníkový dort jako z cukrárny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   21.2.2021

Větrníkový dort jako z cukrárny

Jednoduché, rychlé a chutné. Určitě vyzkoušejte. Pokud se bojíte, že odpalované těsto nezvládnete upéct, garantuji vám, že tenhle dort se vám na 100% podaří. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
hladká mouka
100 ml
voda
100 ml
mléko
80 g
máslo
4 ks
vejce
1 lžička
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sůl

Krém:

500 ml
mléko
150 g
krystalový cukr
100 g
hladká mouka
2 ks
vejce
170 g
máslo
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do hrnce nalijeme vodu, mléko, přidáme máslo a dáme vařit na oheň. Když se máslo roztálo a hmota začala vřít, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty (hmota se začne oddělovat od stěn a ode dna hrnce). Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Dostaneme těsto, které rozdělíme na polovinu.
  3. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta. Pěkně uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
  4. Pečeme na 200 stupňů 20 minut. Totéž zopakujeme i s druhou polovinou těsta. Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.
  5. V mléce rozmícháme cukr, hladkou mouku a vajíčka. Dáme vařit na oheň. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout při pokojové teplotě. Máslo vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlou kaši.
  6. Jedno těsto vložíme zpět do formy, dáme krém, položíme druhé těsto a jemně zatlačíme. Odložíme do lednice ztuhnout. Před podáváním posypeme vrch moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář