Vínové vánoční cukroví

Na jazyku se rozplývající cukroví s jemným náznakem chuti vína. Ideální (nejen) pro cukrářské začátečníky! U nás doma se zvyklo toto vánoční cukroví připravovat den předem, protože pokud se napeklo dříve, nevydrželo. Je tak křehké a chutné, že každý chodil po kousek do komory a nakonec se vytáhla prázdná krabice. Samozřejmě kromě těchto děláme i jiné, linecké, oříškové, ... Autor: Lusi

Přidal:, 20.12.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce
Vínové vánoční cukroví

Suroviny

28 dkghladké mouky
28 dkgmásla
4 lžícebílého vína
moučkový cukr na obalení podle potřeby

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na hodinku do lednice.
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pečeme v předehřáté troubě na 170 st.
  3. Lehce necháme vychladnout a obalíme v moučkovém cukru.