NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vínový koláč s jablky
Vínový koláč s jablky
Recept Vínový koláč s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Fantastický jablečný koláč, který si zamilujete. Poprvé, když jsem přečetla recept, jsem se bála bílého vína. No po upečení krásně voní a je velmi chutný. Vyzkoušejte. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   30.3.2020

Vínový koláč s jablky

Fantastický jablečný koláč, který si zamilujete. Poprvé, když jsem přečetla recept, jsem se bála bílého vína. No po upečení krásně voní a je velmi chutný. Vyzkoušejte. Autor: Petra

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

350 g
polohrubé mouky
100 g
cukr moučka
1 bal.
prášek do pečiva
100 g
másla
3 ks
vejce
140 ml
mléka
200 ml
bílého vína
600 g
jablek

Poleva:

200 g
jablek
120 ml
vody
2 lžičky
kukuřičného škrobu
60 g
cukr moučka
200 g
zakydané smetany
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosetou s práškem do pečiva, mléko a víno.
  2. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme do těsta a promícháme. Těsto rozetřeme na plech o velikosti 38x25cm vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 25 minut. Po vychladnutí potřeme polevou.
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka dáme do kastrůlku, přidáme cukr, podlijeme vodou a asi 15 minut povaříme. Přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Potom přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář