Višňová bublanina s kousky čokolády

Višně a čokoláda je vynikající kombinace :) višně právě dozrávají tak proč si nepřipravit vynikající sladký dezert :) Vyzkoušejte tuto fantastickou, jemnou a nadýchanou bublaninu s kousky čokolády :) Autor: Blažena

Přidal:, 1.7.2019
Kategorie: Bublaniny, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Višně
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Višňová bublanina s kousky čokolády

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
250 gkr. cukr
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
100 mlolej
100 mlvlažná voda
1,5 PLholandské kakao
Dále:
50 gčokoláda na vaření
višně

Postup přípravy

  1. Těsto: bílky vyšleháme se špetkou soli na hustou pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, střídavě, olej, vodu a vařečkou prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Plech s vyššími okraji, rozměr 30x40 cm, vymažeme a vysypeme moukou. Na plech rozetřeme 3/4 těsta, do zbylého těsta zamícháme proseté kakao a rozlijeme na bledé těsto.
  3. Višně omyjeme, vypeckujeme a rovnoměrně rozložíme na povrch. Čokoládu posekáme na kousky a posypeme těsto. Upečeme při teplotě 180 ° C 25-30 minut nebo podle potřeby.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po vychladnutí posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Pokrájíme a podáváme. Je výborná! Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská