Višňový džem - jednoduchý a velmi chutný

Recept Višňový džem - jednoduchý a velmi chutný

Přidal: Karambola, 8.7.2020

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí zavařování nabírá na obrátkách a já také nezaostávám. Domácí griotka již naložená a ještě zůstalo pár višní, tak jsem udělala trošku sladkého potěšení na domácí vánočku. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 8.7.2020

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1,5 kgvišně
500 gtřtinový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Višně omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Já používám již dlouhá léta třtinový cukr a dodá to trošku takovou karamelovou chuť, ale klidně můžete použít i klasický bílý. Pokud máte raději extra sladké, přidejte o trochu více cukru. My máme raději kyselejší.
  2. Takto necháme odstát višně alespoň tři hodiny. Potom višně s cukrem tyčovým mixérem rozmixujeme a přelijeme do hrnce. Necháme vařit na mírném ohni, dokud nedostaneme požadovanou konzistenci. Zase někdo má raději řidší a někdo hustší džemy. Kdo už jak uzná za vhodné.
  3. Naplníme sklenice a uzavřeme. Já ještě 5 minut zavařuji v hrnci. Do hrnce naliju studenou vodu, uložím sklenice (voda je do poloviny sklenice) a když začne vřít nastavím 5 minut a čekám. Po 5 minutách poháry vybírám a otáčím dnem vzhůru. Zakryji ručníkem a nechám vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit