,,Vrabci v hrsti,, se šťouchanými brambůrky

,,Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše,,. Kdopak by tohle přísloví neznal. Ale jestlipak už jste vyzkoušeli tenhle jednoduchý a superrychlý receptík? Tohle masíčko je naprosto luxusní záležitost. Nedávno jsem vařila rozlítaného ptáčka na talíři, ale dnes pěkně popořádku, zakroucený jak by měl být a ještě jsem to pojistila i slaninou. Příloha klasické šťouchané brambory. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 27.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
,,Vrabci v hrsti,, se šťouchanými brambůrky

Suroviny

4 kskuřecí stehenní řízky
150 ganglické slaniny (tenké plátky)
200 mlvývaru
1 lžícesojové omáčky
grilovací koření
sůl
olej
hotová světlá jíška

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, z obou stran osolíme a okořeníme, zakápneme olejem a vložíme do keramické misky.
  2. Maso navrstvíme na sebe, přiklopíme pokličkou a necháme do druhého dne pěkně proležet. Poté každý plátek masa překrojíme na 4 díly a každý kousek zvlášť zabalíme do plátku anglické slaniny.
  3. Hotové "vrabce" skládáme vedle sebe do zapékací mísy nebo malého pekáčku, podlijeme směsí vývaru a sojové omáčky, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut v troubě na 180 stupňů.
  4. Pak odklopíme, šťávu zahustíme hotovou jíškou, důkladně rozmícháme, vše vrátíme zpět do trouby a dopékáme do barvy.