Výborná a rychlá jablečná buchta

Dávám recept na výbornou a rychlou buchtu.Vyplatí se vyzkoušet :) Jablka mám ještě domácí z naší zahrady :) Autor: Petra

Přidal:, 30.1.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Výborná a rychlá jablečná buchta

Suroviny

Těsto:
8 lžichladké mouky
8 lžicpolohrubé mouky
8 lžiccukr moučka
1 bal.prášek do pečiva
8 lžicoleje
8 lžicmléka
3 ksvejce
3 ksvětší jablka
Krém:
1 litrmléka
3 bal.vanilkové pudinky
5 lžickrupicového cukru
Poleva:
100 gčokolády na vaření
200 gzakysané smetany

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Všechny suroviny kromě jablek smícháme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 38x25cm. Jablka nakrájíme na plátky, naskládáme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Po upečení necháme vychladnout. Pečeme asi 20 minut, sledujeme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Krém:
    Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme pudink, ještě horký ho rozetřeme na upečenou buchtu a necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme polevou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
  3. Poleva:
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.