Výborný krémeš z listového těsta

Recept Výborný krémeš z listového těsta

Přidal: , 13.10.2014

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.10.2014

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

500 glistového těsta
100 gkr. cukru
2 bal.vanilkového cukru
800 mlmléka
2žloutky
2 bal.zlatého klasu
250 gmásla
2xsmetana na šlehání
1xčokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů.
  2. Připravíme si krém. Mléko zahřejeme na ohni, přidáme pr. cukr, vanilkový cukr a zlaté klasy. Následně přidáme žloutky a přivedeme do varu. Mícháme, dokud nám krém neztuhne. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý krém.
  4. Navrstvíme na upečený plát listového těsta.
  5. Na krém navrstvíme ušlehanou šlehačku, přikryjeme druhým plátem a polijeme rozehřátou čokoládou.
  6. Necháme ztuhnout a nakrájíme na čtverce horkým nožem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit