NejRecept.cz Dezerty Moučníky Výborný krémeš z listového těsta
Výborný krémeš z listového těsta
Recept Výborný krémeš z listového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   13.10.2014

Výborný krémeš z listového těsta

Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
listového těsta
100 g
kr. cukru
2 bal.
vanilkového cukru
800 ml
mléka
2
žloutky
2 bal.
zlatého klasu
250 g
másla
2x
smetana na šlehání
1x
čokoláda na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto si rozdělíme na 2 části a rozválíme je na tenký plát. Propícháme vidličkou a přeneseme na plech na pečení a upečeme v troubě do zlatova na 150 stupňů.
  2. Připravíme si krém. Mléko zahřejeme na ohni, přidáme pr. cukr, vanilkový cukr a zlaté klasy. Následně přidáme žloutky a přivedeme do varu. Mícháme, dokud nám krém neztuhne. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý krém.
  4. Navrstvíme na upečený plát listového těsta.
  5. Na krém navrstvíme ušlehanou šlehačku, přikryjeme druhým plátem a polijeme rozehřátou čokoládou.
  6. Necháme ztuhnout a nakrájíme na čtverce horkým nožem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář