Výborný sýr v trojobale pečený v troubě - chutná jako smažený!

Už delší dobu jsem měla chuť na smažený sýr. Nechtěla jsem však klasický smažený, tak jsem poprvé zkusila pečený v troubě a musím říct, že chuťově je totožný s tím smaženým. Obalila jsem ho klasicky v trojobalu, naskládala na papírem vyložený plech na pečení a ještě vrch jsem polila trochou oleje, aby byl pěkně křupavý. K tomu jsem podávala už jen zeleninu, ale kdo chce může udělat dvojkombinaci s hranolky. Autor: Lacusin

Přidal:, 7.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla, 15 minutovky, Chuťovky
Recept Výborný sýr v trojobale pečený v troubě - chutná jako smažený!

Suroviny

2 plátky (silné 1 cm)tvrdého sýra (já použila goudu)
2 PLhladké mouky
2 ksvejce
3 PLstrouhanky
2 PLoleje

Postup přípravy

  1. Každý plátek sýra rozdělíme na 4 dílky, takže máme 8 dílků sýra.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
  3. Sýr obalíme klasicky v trojobalu - napřed mouku, pak vajíčko a strouhanku. Znovu zopakujeme obalení ve vajíčku a strouhance.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Obalené dílky sýra naskládáme na plech vystlaným pečícím papírem. Lehce pokapeme olejem.
  5. Pečeme při 200 °C na horním roštu dozlatova. Podáváme se zeleninou.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení