NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Brownies Vynikající čokoládový koláček s ostružinami
Vynikající čokoládový koláček s ostružinami
Recept Vynikající čokoládový koláček s ostružinami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Borůvkový brownies s jemnou nádivkou. Vynikající čokoládový základ, kterému neodoláte.

NejLucka NejLucka    ·   5.9.2015

Vynikající čokoládový koláček s ostružinami

Borůvkový brownies s jemnou nádivkou. Vynikající čokoládový základ, kterému neodoláte.

Suroviny

Základ: (1 šálek = 250 ml)

170 g
máslo
200 g
čokoláda na vaření
100 g
hladká mouka
20 g
kakao
špetka
sůl
3 ks
vejce
1/2 šálku
hnědý cukr
1/2 šálku
kr. cukr

Krém:

250 g
Philadelphia sýr nebo měkký tvaroh
1/2 šálku
zakysaná smetana
1 lžíce
hladká mouka
1 lžička
vanilková esence
60 g
moučkový cukr
2 ks
vejce
170 g
ostružiny
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Mouku spolu s kakaem a špetkou soli prosejeme přes jemné síto. V druhé misce vyšleháme vajíčka spolu s kr. a hnědým cukrem do pěny, tenkým proudem přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a nakonec přimícháme prosátou mouku se špetkou soli a kakaem.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech (22x22 cm), který jsme vyložili pečícím papírem. 1/3 těsta si necháme.
  3. Zakysanou smetanu utřeme se sýrem (nebo měkkým tvarohem), s vajíčky, cukrem, vanilkou a moukou do jednotné hmoty, kterou rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu navrstvíme na těsto. Na krém navrstvíme zbylé těsto a jemně vařečkou uděláme mramorový vzor.
  4. Do druhé poloviny krému dáme ostružiny a promícháme. Navrstvíme na mramorové těsto a pěkně uhladíme.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 55 - 60 minut.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář