Vynikající domácí briošky

Recept Vynikající domácí briošky

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Expresní domácí pečivo, které můžete naplnit nádivkou. Posypané cukrem nebo mákem chutnají jako originální briošky. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Pečivo

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 ksvejce
200 gmáslo
3 šálkymléko
1 šálekkr. cukr
3 lžícesušené droždí
špetkasůl
1,5 kghladká mouka
vajíčko na pomaštěný
cukr nebo mák na poypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 1 šálek mléka ohřejeme, přidáme trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce a přidáme kvásek. Zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. Pak těsto rozdělíme na 4 stejné části.
  3. Každou část rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku cca 0,5 cm do kruhu a ostrým nožem nakrájíme na trojúhelníky.
  4. Každý trojúhelník srolujeme ze širší strany a přendáme ho na papírem vyložený plech na pečení. Na plechu je zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca půl hodinu.
  5. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme cukrem a mákem.

* TIP: Upečené bagety můžete potřít studeným mlékem - budou měkké.

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit