Vynikající jahodový cheesecake

Recept Vynikající jahodový cheesecake
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající lahodný cheesecake s jahodovou pěnou a jemnou smetanovou pěnou. Miluji nepečené dezerty a hlavně cheesecake. Jsem ráda, že se mi vydařil takto, abych se s vámi mohla podělit o inspiraci. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Základ:

150 gsušenky
90 gmáslo
1 lžícepomerančový džus

Krém:

500 gjemný tvaroh nebo mascarpone
1 lžičkavanilková esence
1 bal.vanilkový cukr
80 gmoučkový cukr
300 mlsmetana ke šlehání
1 bal.želatina
2 lžícecitronová šťáva
200 gjahody
40 gmoučkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme pomerančový džus a rozpuštěné máslo. Promícháme a základ navrstvíme na dno kulaté formy na pečení o průměru 24 cm (dno vyložte pečícím papírem).
  2. K jemnému tvarohu (můžete použít i mascarpone) přidáme vanilku, vanilkový cukr, moučkový cukr a dobře promícháme. 300 ml smetany vyšleháme do tuhé šlehačky a přimícháme ji k tvarohové hmotě.
  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. K nabobtnáné želatině přidáme trochu tvarohové hmoty, promícháme a želatinovou hmotu přidáme do celé tvarohové masy. Znovu promícháme a jednu polovinu navrstvíme na základ.
  4. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 40 g moučkového cukru, citronovou šťávu a promícháme. Přidáme druhou polovinu tvarohové hmoty a spojíme. Navrstvíme na bílou vrstvu a pěkně uhladíme. Odložíme do chaldničky ztuhnout.
  5. Před podáváním vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou (200 ml).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit