NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Vynikající jahodový cheesecake
Vynikající jahodový cheesecake
Recept Vynikající jahodový cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vynikající lahodný cheesecake s jahodovou pěnou a jemnou smetanovou pěnou. Miluji nepečené dezerty a hlavně cheesecake. Jsem ráda, že se mi vydařil takto, abych se s vámi mohla podělit o inspiraci. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   11.5.2016

Vynikající jahodový cheesecake

Vynikající lahodný cheesecake s jahodovou pěnou a jemnou smetanovou pěnou. Miluji nepečené dezerty a hlavně cheesecake. Jsem ráda, že se mi vydařil takto, abych se s vámi mohla podělit o inspiraci. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

150 g
sušenky
90 g
máslo
1 lžíce
pomerančový džus

Krém:

500 g
jemný tvaroh nebo mascarpone
1 lžička
vanilková esence
1 bal.
vanilkový cukr
80 g
moučkový cukr
300 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
želatina
2 lžíce
citronová šťáva
200 g
jahody
40 g
moučkový cukr
200 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme pomerančový džus a rozpuštěné máslo. Promícháme a základ navrstvíme na dno kulaté formy na pečení o průměru 24 cm (dno vyložte pečícím papírem).
  2. K jemnému tvarohu (můžete použít i mascarpone) přidáme vanilku, vanilkový cukr, moučkový cukr a dobře promícháme. 300 ml smetany vyšleháme do tuhé šlehačky a přimícháme ji k tvarohové hmotě.
  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. K nabobtnáné želatině přidáme trochu tvarohové hmoty, promícháme a želatinovou hmotu přidáme do celé tvarohové masy. Znovu promícháme a jednu polovinu navrstvíme na základ.
  4. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 40 g moučkového cukru, citronovou šťávu a promícháme. Přidáme druhou polovinu tvarohové hmoty a spojíme. Navrstvíme na bílou vrstvu a pěkně uhladíme. Odložíme do chaldničky ztuhnout.
  5. Před podáváním vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou (200 ml).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář