Vynikající křupavé cuketové hranolky se sýrem

Poslední cuketa ze zahrady a skvělé hranolky zapečené v troubě se sýrem. Dokonce jsem tyto hranolky zkoušela i s dýní a byly také vynikající. Určitě vyzkoušejte i vy. Autor: Simona

Přidal:, 26.9.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Narozeniny, Silvestr a Nový rok, Oběd, Přílohy, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vynikající křupavé cuketové hranolky se sýrem

Suroviny

1 kscuketa
5 stroužkůčesneku
trochusoli
trochuoleje
trochudrceného kmínu
trochutvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Cuketu i se slupkou překrojíme podélně, očistíme od zrnek.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nakrájíme na proužky, asi 2x7 cm.
  3. Uděláme si v trošce oleje prolisovaný česnek s trochou soli. Potřeme hranolky, posypeme mletým kmínem a strouhaným sýrem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v troubě asi 25 minut na 200 st.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od 
skvělé pekařky - Simonaszolnoki