Vynikajíci obrácený jablečník

Už asi sto let starý recept, který jste určitě jedli i vy. A pokud nemáte recept, tady je. Rada se podělím s inspirací na osvěžující a zároveň sladký koláček, který je pro mě ten nejlepší během teplejších dnů. Je sice s máslovým krémem, ale v kombinaci s nastrouhanými jablíčky je to super osvěžující. Nezapomeňte do nastrouhaných jablek přidat skořici, bez té to také není ono. Někdy vrch ozdobím i čokoládovou polevou a někdy ho pouze posypu nastrouhanou čokoládou. Autor: Marta M.

Přidal:, 16.3.2017
Kategorie: Moučníky
Vynikajíci obrácený jablečník

Suroviny

1 kgjablka
1 ksvanilkový cukr
1 ksskořicový cukr
Těsto:
5 ksvejce
200 gmoučkový cukr
250 gpolohrubá mouka
1 ksprášek do pečiva
1 dclolej
1 dclteplá voda
2 PLkakao
Náplň:
3 kszlatý klas
750 mlmléka
250 gmásla
150 gkr. cukr
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme, vyždímáme a promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme připravená jablka.
  3. Vyšleháme žloutky s cukrem přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
  4. Vylijeme na jablíčka a dáme do vyhřáté trouby. Peču na 180 stupňů dozlatova. Je třeba sledovat troubu, je to cca 20-30 minut, záleží na tom, jak vám peče trouba.
  5. Z mléka a zlatého klasu uvaříme pudink. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme do vychladlého pudinku.
  6. Vychladlý koláč otočíme a na jablka namažeme krém. Na vrch nastrouháme čokoládu nebo polijeme čokoládovou polevou, už jak chcete.