Vynikající ovocný koláček s tvarohovou náplní a drobenkou

Recept Vynikající ovocný koláček s tvarohovou náplní a drobenkou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tady u náš jsou šílená vedra, tak se člověku ani nechce nic dělat. Ale přeci jenom jsem v tom vedru něco udělala. Dozrávaly broskve, tak bylo potřeba je zpracovat. Dělala jsem koláč a poháry. Koláč dělám dost často, podle toho, jaké je zrovna ovoce. Je dobrý i švestkový, rybízový, borůvkový a dneska byl broskvový. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

350 ghladké mouky
150 gtuku (Hera)
100 gcukr moučka
2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

500 gtvarohu
3 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
100 gcukr moučka
1 bal.vanilkový pudink
popřípadě trochumléka

Drobenka:

150 ghrubé mouky
100 gmásla
100 gcukr moučka
broskve nebo jiné ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Suroviny na tvarohovou náplň dáme do mísy a důkladně promícháme. Pokud je tvaroh příliš hustý, přidáme trochu mléka.
  2. Suroviny na drobenku v míse ručně důkladně promneme.
  3. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a propracujeme. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
  4. Vzniklé těsto vyválíme na pomoučeném vále. Pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 30x40 cm a vymačkáme asi 3 cm vysoký okraj. 
  5. Na připravené těsto rozetřeme tvarohovou náplň až do okrajů.
  6. Na tvaroh rozložíme ovoce a posypeme připravenou drobenkou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě asi na 190 stupňů asi 30 min.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit