Vynikající ovocný koláček s tvarohovou náplní a drobenkou

Tady u náš jsou šílená vedra, tak se člověku ani nechce nic dělat. Ale přeci jenom jsem v tom vedru něco udělala. Dozrávaly broskve, tak bylo potřeba je zpracovat. Dělala jsem koláč a poháry. Koláč dělám dost často, podle toho, jaké je zrovna ovoce. Je dobrý i švestkový, rybízový, borůvkový a dneska byl broskvový. Autor: Petra

Přidal:, 6.8.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Vynikající ovocný koláček s tvarohovou náplní a drobenkou

Suroviny

Těsto:
350 ghladké mouky
150 gtuku (Hera)
100 gcukr moučka
2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gtvarohu
3 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
100 gcukr moučka
1 bal.vanilkový pudink
popřípadě trochumléka
Drobenka:
150 ghrubé mouky
100 gmásla
100 gcukr moučka
broskve nebo jiné ovoce

Postup přípravy

  1. Suroviny na tvarohovou náplň dáme do mísy a důkladně promícháme. Pokud je tvaroh příliš hustý, přidáme trochu mléka.
  2. Suroviny na drobenku v míse ručně důkladně promneme.
  3. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a propracujeme. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
  4. Vzniklé těsto vyválíme na pomoučeném vále. Pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 30x40 cm a vymačkáme asi 3 cm vysoký okraj. 
  5. Na připravené těsto rozetřeme tvarohovou náplň až do okrajů.
  6. Na tvaroh rozložíme ovoce a posypeme připravenou drobenkou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě asi na 190 stupňů asi 30 min.